Tretmani za trudnice i porodilje

Paket usluga za trudnice:

  • Blaga masaža
  • Refleksoterapija stopala
  • Masaža vlasišta
  • Vježbe disanja i relaksacije
  • Masažna pločica MAMA® (pločica pripravljena od prirodnih maslaca i odabranih ulja iz naše radionice)

Za ugodnu masažu važna je i atmosfera. Slabije osvjetljenje, ležanje na toploj, mekanoj podlozi, mnošto jastuka i tiha muzika u pozadini omogućuju trudnici ili novoj majci da se lakše opusti, a pored nje iskusna terapeutkinja koja će svaki tretman individualno prilagoditi svakoj tudnici prema njenim željama i potrebama.

PREDNATALNA MASAŽA – blaga masaža leđa i nogu dok ležite na boku u ugodnoj i toploj atmosferi olakšati će tipične trudničke tegobe, bolove u leđima i nogama, osjećaj natečenosti, smanjit će napetost, nesanicu, poboljšati cirkulaciju… Terapija masažom tokom trudnoće poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora. Dodir je bitan za majčino fizičko i emocionalno stanje dok se privikava na novi izgled svog tijela. Masaža predstavlja posebnu pažnju za trudnicu ali i za bebu.

POSTNATALNA MASAŽA  – posebno je namijenjena majkama nakon porođaja. Njome djelujemo na sve razine bića, vraćamo ravnotežu, pomažemo tijelu da otpusti napetost i opusti se. Osim toga, postnatalna masaža regenerira kožu, pospješuje cirkulaciju i limfni protok, mišićima vraća snagu, zglobove čini gipkijima, jača imunološki sistem te poboljšava otpornost organizma.